«Απορρίπτει» η Αθήνα τις αιτιάσεις Τσαβούσογλου πως στην Ελλάδα οι αρχές πυροβολούν λέμβους προσφύγων

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν».
Open Image Modal
Eurokinissi
Eurokinissi

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντά η Αθήνα μετά τις θρασύτατες αιτιάσεις του τούρκου Υπ.Εξωτερικών πως οι ελληνικές αρχές πυροβολούν τις λέμβους προσφύγων στο Αιγαίο. Οι δε κατηγορίες διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον γερμανό ομόλογό του. 

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.  

 

«Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού», διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών και καταλήγει πως «Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».

Προβολή σχολίων