Σακελλαρίδης: Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα

Σακελλαρίδης: Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα
Open Image Modal
Eurokinissi

«Αν δεν κάναμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας έλειπαν χρήματα» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στην απόφαση για τα διαθέσιμα των ταμείων.

«Η κυβέρνηση κάνει ότι χρειάζεται για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις» είπε ο κ. Σακελλαρίδης, ενώ σε σχόλιό του για τις έντονες αντιδράσεις δημάρχων και περιφερειαρχών είπε ότι « πρέπει να καταλάβουν την κατάσταση».

Ο κ. Σακελλαρίδης, επισήμανε ότι δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για στάση πληρωμών δεν έχουν βάση, ενώ αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλά βήματα για μια αμοιβαία λύση και τώρα αναμένεται η στάση της άλλης πλευράς.

Ωστόσο εξέφρασε εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία, ενώ για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν στην ουσία δημοψήφισμα.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας δήλωσε πως λείπουν 400 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.

Μάλιστα όπως επεσήμανε, αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να μαζευτούν τα αποθεματικά των δήμων, των Περιφερειών, των νοσοκομείων και 1.500 φορέων.

Σημειώνεται δε πως αν και απάντησε αρνητικά για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών, λίγο πριν, σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός».