Στα 700 χλμ. η αυτονομία του νέου ηλεκτρικού VW ID.7

Ένα μεσαίας κατηγορίας μοντέλο, με πιο αποδοτικά ηλεκτρομοτέρ και νέα οθόνη.
Open Image Modal
Martin Meiners
MARTIN MEINERS

Το φθινόπωρο αναμένεται στην αγορά της Ευρώπης να λανσαριστεί το νέο ID.7, ένα ακόμα μοντέλο της γκάμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ID. της VW.

Πρόκειται για το πρώτο παγκόσμιο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας για τη μεσαία κατηγορία, με ανώτερο σύστημα μετάδοσης κίνησης, ευρύχωρο εσωτερικό, premium τεχνολογίες και με αυτονομία κίνησης που φθάνει έως τα 700 χλμ.

Βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB), εφοδιάζεται με νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 210 kW (286 ίπποι), που είναι ο πιο ισχυρός και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα Volkswagen ID. μοντέλο, μέχρι στιγμής.

Ανάλογα με τα μεγέθη των μπαταριών, προβλέπεται ότι θα είναι δυνατή αυτονομία έως και 700 χλμ. και η χωρητικότητα φόρτισης έως και 200 kW, περίπου.

Το ID.7 έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και η οροφή του κλίνει κομψά προς τα πίσω σε στυλ κουπέ, συμβάλλοντας στον εντυπωσιακό συντελεστή αεροδυναμικής 0,23 ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος. Το μακρύ μεταξόνιο και οι κοντοί πρόβολοι δημιουργούν άφθονο χώρο στο εσωτερικό του οχήματος για όλους τους επιβάτες.

 

Open Image Modal
Martin Meiners
MARTIN MEINERS

 

 

Το ID.7 φέρει οθόνη συστήματος infotainment 38 εκατοστών (15 ιντσών), head-up display επαυξημένης πραγματικότητας και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας κλιματισμού ενσωματωμένη στο ανώτερο επίπεδο του συστήματος infotainment καθώς και κουμπιά για τις προτιμητέες λειτουργίες με δυνατότητα ελεύθερης αντιστοίχισης

Τα νέα καθίσματα προσφέρουν μασάζ και η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πανοραμική ηλιοροφή χαρίζει άπλετο φως, έχοντας έξυπνο γυαλί που μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ αδιαφανών και διάφανων ρυθμίσεων με έλεγχο αφής. Όπως πολλές άλλες λειτουργίες στο ID.7, ο χειρισμός της οροφής μπορεί επίσης να γίνει μέσω φυσικών φωνητικών εντολών, κι αυτό πραγματοποιείται με τη χρήση του νέου φωνητικού βοηθού IDA. Τα προαιρετικά μπροστινά καθίσματα είναι επίσης μια νέα εξέλιξη: για πρώτη φορά σε ένα Volkswagen, προσφέρουν προαιρετικά προσαρμοζόμενο κάθισμα Climatronic – με ψύξη ή θέρμανση όπως απαιτείται.

 

Open Image Modal
Martin Meiners
MARTIN MEINERS

 

 

Η γκάμα των επιλογών ολοκληρώνεται από ένα ηχοσύστημα 700 watt της Harman Kardon: 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού ηχείου μπροστά και του subwoofer στο χώρο αποσκευών, παρέχουν μια εντυπωσιακή ηχητική εμπειρία στη νέα λιμουζίνα Volkswagen.

Το μοντέλο φέρει και κορυφαία συστήματα υποβοήθησης οδηγού. Το Travel Assist με swarm data μπορεί να αναλάβει τον πλευρικό και διαμήκη έλεγχο του ID.7 όπως απαιτείται. Το ID.7 μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το Travel Assist για να υποστηρίξει την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο σε ταχύτητες άνω των 90 χλμ./ώρα. Ο οδηγός παραμένει παρατηρητής και η καταπόνηση της οδήγησης μειώνεται σημαντικά. Όσον αφορά τη στάθμευση, το ηλεκτρικό VW μπορεί ανεξάρτητα να εκτελεί υποβοηθούμενους ελιγμούς με διάφορους τρόπους. Ένα από αυτά είναι η στάθμευση με λειτουργία μνήμης σε απόσταση έως και 50 μέτρων.

Open Image Modal
Martin Meiners
MARTIN MEINERS