Στην Πελοπόννησο το TBEX Europe 2023

Το μεγαλύτερο συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης για travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου Social Media.
Open Image Modal
TBEX Europe 2023
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, όχι μόνο για την Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά για όλη την Πελοπόννησο, γεωγραφικά, και όλη την Ελλάδα, το γεγονός ότι τον Μάιο του 2023 η Πελοπόννησος θα φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία γεγονότα του 2023, στον τουρισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ξεδιπλώνοντας τα ασύγκριτα πλεονεκτήματα της περιοχής, κατάφερε να κερδίσει το χρίσμα της διοργάνωσης του «TBEX Europe 2023», που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events, παγκοσμίως, στον χώρο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, με συμμετέχοντες online travel media, travel bloggers, δημιουργούς περιεχομένου και στελέχη οργανισμών διαχείρισης και προώθησης προορισμών.

Αναμφίβολα η επιτυχία είναι σπουδαία, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, γεγονός που απλώνεται γεωγραφικά σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και σε Ηλεία και Αχαϊα, που διοικητικά ανήκουν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπως επισήμανε ο Δημήτρης Φραγκάκης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, τον πλέον ιστορικό χώρο, εκεί που πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εθνοσυνέλευση των ελεύθερων Ελλήνων, στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, μετά την Επανάσταση, η Πελοπόννησος έκανε τη δική της επανάσταση ενότητας στον τουρισμό. Κι όπως όλοι σημείωσαν, η Πελοπόννησος αποτελεί το μεγάλο χαρτί για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού, υποδεχόμενη ποιοτικό τουρισμό και με πλεονεκτήματα που καθιστούν την περιοχή ελκυστικό προορισμό όλο τον χρόνο.

 

Open Image Modal
Ο Παναγιώτης Νίκας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

«Η ψηφιακή εποχή δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από την διοργάνωση της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, τον ερχόμενο Μάιο, να πραγματοποιήσει τη δυναμική της είσοδο στον τουρισμό μιας νέας διαφορετικής, πιο ανθρώπινης, φιλοσοφίας -τον ανθρώπινο τουρισμό, τον τουρισμό του πολιτισμού, τον τουρισμό που θα συνδέεται με το περιβάλλον, τον τουρισμό που οι άνθρωποι έρχονται κοντά ο ένας στον άλλον», ανέφερε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την παρουσίαση της TBEX Europe 2023 – Peloponnese, του διεθνούς συνεδρίου Online Travel Media που με έδρα την Καλαμάτα θα απλωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου -και όχι μόνο- από τις 8 μέχρι και τις 11 Μαΐου 2023, που θα είναι οι μέρες του συνεδρίου.

Ηδη, έχουν εγγραφεί 120 σύνεδροι, ενώ ολοένα και εντείνεται το ενδιαφέρον εκπροσώπων online travel media, επιδραστικών bloggers και δημιουργών περιεχομένου, από όλον τον κόσμο, καθώς και στελεχών Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών.

 

Open Image Modal
Ο Δημήτρης Φραγκάκης
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Τόσο ο Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο Δημήτρης Φραγκάκης, συμφώνησαν ότι το τουριστικό μέλλον της Ελλάδας ανήκει στην Πελοπόννησο των ασύγκριτων πλεονεκτημάτων, με θάλασσα και βουνό, τουλάχιστον 10 παγκοσμίως γνωστά ιστορικά τοπόσημα, όπως η Κόρινθος, η Αρχαία Ολυμπία, το Ναύπλιο, απαράμιλλο φυσικό κάλλος και εξαιρετικά προϊόντα γης.
Ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται να γίνει στην αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αννα Καλογεροπούλου και την ομάδα τουρισμού, που κατάφεραν να φέρουν στην Πελοπόννησο μια τόσο σημαντική διοργάνωση.

 

Open Image Modal
O Ρικ Κάλβερτ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

«Η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, αποτελεί ιδανική επιλογή, άλλωστε προετοίμαζε το ΤΒΕΧ περί τα 5.000 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΒΕΧ, Ρικ Κάλβερτ, τονίζοντας ότι «ο Ομηρος είναι επί της ουσίας ο πρώτος travel blogger της ιστορίας».

Oπως εξήγησε, ο σχεδιασμός του συνεδρίου ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese προχωρά με ταχείς ρυθμούς, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον τρόπο που οι άνθρωποι επιθυμούν πλέον να ταξιδεύουν. Η ανάγκη επαφής με τον προορισμό, σε επίπεδο εξερεύνησης της φύσης, της τοπικής κουλτούρας, του πολιτισμού, της γαστρονομίας, των κατοίκων και της καθημερινότητάς τους, είναι σαφής. Λαμβάνοντας υπόψη τις νέες τάσεις, τα ταξίδια εξοικείωσης (PreBEX Tours & FAM Trips) των συμμετεχόντων του συνεδρίου έχουν διαμορφωθεί με στόχο να προσφέρουν μια συνολική εμπειρία, καλύπτοντας όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου:

«Το συνέδριο ΤΒΕΧ Europe 2023 – Peloponnese έχει ήδη προβληθεί στις δύο πολύ πρόσφατες διοργανώσεις μας σε Αμερική (Οκτώβριος 2022), και Ασία (Νοέμβριος 2022), με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση αφού οι εγγραφές για το συνέδριο του Μαΐου φθάνουν ήδη τις 120 και το ενδιαφέρον εντείνεται όλο και περισσότερο καθώς οριστικοποιούμε το πρόγραμμα ομιλιών και εργαστηρίων. Οι διαμονές των συμμετεχόντων εκτιμούμε ότι θα κυμανθούν από 10 έως 30 ημέρες ενώ το σημαντικότερο όφελος για ένα εκπληκτικό προορισμό όπως η Πελοπόννησος, είναι η απήχηση που θα έχει η προβολή του από ένα εξειδικευμένο και επιδραστικό κοινό, με τους περίπου 300 εκατομμύρια ακολούθους που έχουμε. Εργαζόμαστε λοιπόν, εντατικά με την ομάδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου με στόχο μια καταπληκτική διοργάνωση», ανέφερε ο Κάλβερτ.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, επίσημου υποστηρικτή της διοργάνωσης, Δημήτρη Φραγκάκη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει σημαντική ανοδική τάση ως προς το τουριστικό προϊόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συγκριτικά με το 2019 -που αποτέλεσε ορόσημο επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού, πριν τα μέτρα που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού- τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 7%, οι αφίξεις κατά 2% και το κυριότερο, όπως τόνισε, η μέση διανυκτέρευση αυξήθηκε κατά 17%.

 

Open Image Modal
Αννα Καλογεροπούλου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Καταλήγοντας, η Αννα Καλογεροπούλου, απηύθυνε πρόσκληση σε Επιμελητήρια, τουριστικούς συνδέσμους, φορείς της Πελοποννήσου, καθώς και επιχειρήσεις κάθε κλάδου, απ΄όλη την Ελλάδα, να στηρίξουν την ανάπτυξη του προορισμού, να εμπλακούν στη διοργάνωση της ΤΒΕΧ και να γίνουν πρεσβευτές της Πελοποννήσου, της φιλοξενίας και της κουλτούρας του προορισμού.