Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom

Απευθύνεται σε μικρές επιχειρήσεις, με αυτονομία έως 380 χλμ.
Open Image Modal
FORD

Το εντελώς νέο E-Transit Custom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης, πρόκειται να λανσαριστεί στην αγορά το 2023 και θα παράγεται από την κοινοπραξία Ford Otosan στο Κοτσαέλι της Τουρκίας, μετά από επένδυση 2 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024.

Προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προσφέροντας καινοτόμες εμπειρίες στους πελάτες, βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες – που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Open Image Modal
FORD

Ως πάνελ van, το E-Transit Custom προσφέρει χώρο φόρτωσης από 5,8 – 9,0 κ.μ., και μέγιστο μήκος χώρου φόρτωσης 3,450μ. Επίσης διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-van και kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή. Οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταφέρουν έως και πέντε επιβάτες και μακρύτερα φορτία όπως σωλήνες, σανίδες ή καγιάκ, μπορούν να παραγγείλουν το νέο L-Shaped Bulkhead, με μία δεύτερη σειρά δύο καθισμάτων και περιοχή φόρτωσης πλήρους μήκους με συνθετικό διαχωριστικό.

Η τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς, 400-volt, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, επιτρέπει αυτονομία έως 380 χλμ., με ικανότητα ταχείας φόρτισης DC 125 Kw (15-80% σε 41 λεπτά).

Οι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ηλεκτρική ισχύ 100 kW ή 160 kW (135 PS ή 217 PS) ανάλογα με τις ανάγκες τους. Και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν κορυφαία, για την κατηγορία, ροπή 415 Nm. Ο κινητήρας τοποθετείται απευθείας στο πάτωμα, στο πίσω μέρος του οχήματος, καταργώντας την ανάγκη για ειδικό υποπλαίσιο, και περιστρέφεται κατά 90 μοίρες για τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης και τη μείωση του βάρους και τις περιπλοκότητας.

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης. Η καμπίνα είναι επίσης ένας επιχειρηματικός κόμβος, με συνδεσιμότητα 5G, αλλά και ένας ευέλικτος χώρος εργασίας που περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptop και tablet.

Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 κιλά, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 κιλά. Η ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και η κορυφαία για την κατηγορία ισχύς κινητήρα διαμορφώνουν ένα νέο επίπεδο οδηγικής εμπειρίας για τους πελάτες.

 

Open Image Modal
FORD

Το E-Transit Custom διαθέτει ένα ενεργειακά αποδοτικό σύστημα πέδησης με δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ (one-pedal driving). Το σύστημα συνδυάζει τα φρένα τριβής με αναγεννητική πέδηση, η οποία συλλέγει ενέργεια κατά την επιβράδυνση, συμπληρώνοντας τη φόρτιση της μπαταρίας για επιπλέον αυτονομία. Οι οδηγοί μπορούν να σταματήσουν το van χωρίς να χρησιμοποιήσουν το πεντάλ φρένου, όταν βρίσκονται στη λειτουργία one-pedal drive, κάτι που άρεσε στους οδηγούς της αμιγώς ηλεκτρικής Ford Mustang MachE και μπορεί να κάνει την οδήγηση στην πόλη πιο ξεκούραστη και άνετη. Άλλα διαθέσιμα προφίλ οδήγησης παρέχουν λιγότερη επιβράδυνση για να ταιριάζει με άλλα οδηγικά σενάρια. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να χρησιμοποιεί τα φρένα τριβής αρκετά συχνά για να αποτραπεί η σκουριά ή το άνοιγμα των δίσκων.

Το E-Transit Custom είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα στην ιστορία που χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, που είναι στάνταρ σε όλα τα οχήματα.
Επίσης, επειδή η διαχείριση ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο για τις επιχειρήσεις, οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις συμβουλές των ειδικών της Ford Pro, που διευκολύνουν τον προγραμματισμό και την πληρωμή για τη φόρτιση. Μάλιστα, μέσω του ειδικού λογισμικού, Ford Pro Charging, οι οδηγοί μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα προγραμματίζουν τη φόρτιση με πιο οικονομικό νυχτερινό τιμολόγιο, όπου είναι διαθέσιμο, κάτι το οποίο βοηθά στην περαιτέρω μείωση του κόστους ιδιοκτησίας και την ανακούφιση από το λειτουργικό άγχος.
Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7,8 ώρες, άρα δίνει τη δυνατότητα της ολονύκτιας φόρτισης

Ολα εξαρτήματα υψηλή τάσης, καλύπτονται από εγγύηση οκτώ ετών/160.000 χλμ.

Εξάλλου, ένα νέο ανακλινόμενο τιμόνι περιλαμβάνεται στο προαιρετικό πακέτο Mobile Office και μπορεί να γίνει μία εργονομική βάση για tablet και laptop, αλλά και τραπεζάκι, με επίπεδη επιφάνεια για να μπορεί ο οδηγός να γράφει ή να απολαμβάνει το γεύμα του πιο άνετα. Το Delivery Assist βοηθά στον εξορθολογισμό κάθε παράδοσης αυτοματοποιώντας μέρος της διαδικασίας για εξοικονόμηση χρόνου και βελτίωση της ασφάλειας. Το Digital Key είναι σχεδιασμένο για να απλοποιεί την περίπλοκη διαχείριση κλειδιών και λειτουργεί όπως μία κάρτα-κλειδί ξενοδοχείου.

Η στάνταρ σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού του E-Transit Custom, περιλαμβάνει τα συστήματα: Pre-Collision Assist, Lane-Keeping System, Driver Alert, Cruise Control με Adjustable Speed Limiter, Traffic Sign Recognition, Intelligent Speed Assist, Wrong Way Alert εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και μία κάμερα 360 μοιρών.

Η Ford εισάγει επίσης έναν αερόσακο τοποθετημένο στην οροφή για πρώτη φορά στην κατηγορία, ο οποίος απελευθερώνει αποθηκευτικό χώρο στο ταμπλό.
Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscape οθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της Ford Pro.