Μέρκελ - Ολάντ: Αναμένουμε την πρόταση Τσίπρα

Μέρκελ - Ολάντ: Αναμένουμε την πρόταση Τσίπρα
Open Image Modal
France's President Francois Hollande, right, and German chancellor Angela Merkel shake hands prior to a meeting, at the Elysee Palace, in Paris, France, Monday, July 6, 2015. German Chancellor Angela Merkel has arrived at the Elysee Palace for talks with French President Francois Hollande about the Greek crisis. The two are expected to issue a joint statement that's likely to reflect the line to be taken at the summit. France has appeared more conciliatory than Germany toward Greece over the pas
ASSOCIATED PRESS

Η αλληλεγγύη χαρακτηρίζει την Ευρώπη, όπως επίσης και οι υποχρεώσεις επεσήμαναν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου σήμερα Δευτέρα, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελληνικού δημοψηφίσματος, στο Παρίσι.

«Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και ακούσαμε το μήνυμα όλων των πολιτικών στην Ελλάδα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αναμένουμε τώρα από τον κ. Τσίπρα να έλθει με μια πρόταση για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υπογραμμίζοντας ότι χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ τόνισε πως σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και υπογράμμισε πως τίθεται το ερώτημα πως θα αξιολογήσουν τα υπόλοιπα 18 μέλη της Ευρωζώνης το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

«Η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Ο πρωθυπουργός πρέπει να μας πει πως θέλει να συνεχίζει και να μας δώσει συγκεκριμένες προτάσεις γιατί ο χρόνος πιέζει. Η αρχή που θα στηριχθούμε είναι η εξής: Αλληλεγγύη και ταυτόχρονα ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες τους» είπε η κ. Μέρκελ, η οποία ωστόσο σημείωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι συνθήκες για την πραγματοποίηση συνομιλιών για ένα πρόγραμμα του ESM.